Sportske podloge logo
Veštačka trava

Veštačka trava

Tereni sa veštačkom travom polako ali sigurno zauzimaju mesto terenima sa prirodnom travom. U 2005. godini FIFA i EUFA su objedinili standarde koji treba da se zadovolje da bi veštačka trava bila oficijalna podloga na kojoj se mogu igrati prvenstvene utakmice kao i vrhunska takmičenja kao što su Svetsko prvenstvo u fudbalu. Krajem 2005. godine je odigrano Svetsko prvenstvo U-17 u Peruu na 4 stadiona sa veštačkom travom koje je postavila naša matična firma POLYTAN GmbH. Tome sve više doprinosi visok kriterijum današnjeg fudbala koji zahteva što približnije osobine terena kako u hladnim, tako i u tropskim predelima. Taj trend se brzo preneo i na naše podneblje.

U Srbiji u velikom broju već postoje tereni za mali fudbal na kojima je kao podloga instalirana veštačka trava, a koji su pokriveni konstrukcijama i PVC materijalom. Tradicija malog fudbala u Srbiji je jaka i duboko ukorenjena kao najrasprostranjeniji vid rekreacije. 
Tereni za mali fudbal sa veštačkom travom postavljeni su u velikom broju od strane Pejkom D.O.O. kako u zemlji, tako i u regionu, što možete proveriti u našoj referenc listi dostupnoj na ovom sajtu. Raspolažemo sa svim mašinama za postavljanje i održavanje veštačke trave kao i ekipom ljudi koji poseduju sertifikat i dozvolu za postavljanje ove vrste podloge, izdate od proizvođača POLYTAN GmbH iz Nemačke. U stanju smo da ispunimo sve zahteve savremenog sporta u pogledu garancija, održavanja i postavke svih tipova veštačkih trava. Svojim klijentima nudimo ugovore o godišnjem i mesečnom održavanju terena kao i servis u roku od 48 sati u garantnom roku pod uslovom da je trava poreklom od Polytan GmbH.

Veštačka trava za dvorište

   Veštačka trava je već nekoliko godina u upotrebi kako za uređenje sportskih terena, tako sve više i za uređenje i ulepšavanje ličnog prostora. U početku je njena upotreba bila isključivo fokusirana na fudbalske ili teniske terene, otvorene ili zatvorene. Međutim, daljim razvojem same tehnologije izrade veštačke trave, dobijamo njenu širu upotrebnu vrednost.

   Tako danas imamo vrlo jednostavno rešenje za dekoraciju podova po baštama kafića, dvorištu, terasama, pa čak i dečijim igraonicama. Kažemo jednostavno rešenje, jer samo postavljanje veštačke trave ne iziskuje veliki posao i nije komplikovano.

Kako se postavlja veštačka trava?

   Ako se veštačka trava postavlja na otvorenom potrebno je prvo ukloniti postojeću prirodnu travu i počupati korenje, tako da zemljište bude očišćeno na dubini od oko 10 do 20cm, nakon čega se nasipa tucanik da bi zemljište dobilo čvrstinu i postojanost. U zavisnosti od visine vlakana koju izaberete i mekoća postavljene veštačke trave će biti različita.

Veštačka trava za terase

   Da bi smo uredili terasu ili pretvorili balkon u mali kutak za uživanje, veštačka trava može biti odličan izbor. Postavlja se kao običan tepih, tako da možete odabrati da li ćete prekriti celu površinu ili samo deo. U ovom slučaju, treba se posavetovati oko visine vlakana, kao i gustine da bi podloga bila prijatna za gaženje ili sedenje na njoj. Takođe, treba odabrati veštačku travu koja ne skuplja vodu i koja se lako suši na suncu.

Teren sa veštačkom travom FK Voždovac

Veštačka trava

Teren sa veštačkom travom FK Voždovac

Teren sa veštačkom travom FK Vojvodina

Veštačka trava

Teren sa veštačkom travom FK Vojvodina

Teren sa veštačkom travom FK Sinđelić

Veštačka trava

Teren sa veštačkom travom FK Sinđelić

Teren sa veštačkom travom FK BASK

Veštačka trava

Teren sa veštačkom travom FK BASK

Teren sa veštačkom travom FK Vardar Skoplje

Veštačka trava

Teren sa veštačkom travom FK Vardar Skoplje

Teren sa veštačkom travom FK Čukarički

Veštačka trava

Teren sa veštačkom travom FK Čukarički

Sportske podloge logo